Endelig er nettsiden for coachingbusinessen min ferdig, og det er kjempespennende å kunne skrive mitt første blogginnlegg her.

I 2014 kom jeg over noen enkle prinsipper om hvordan vi skaper vår egen virkelighet med tankene våre i øyeblikket. Alle  mennesker gjør det hele tiden… 

Denne forståelsen gjør at man begynner å se ting på en annen måte, og jeg kommer til å skrive om mange ulike eksempler på hva jeg ser annerledes på alle områder i livet etter å ha kommet over  denne forståelsen.  Men siden jeg også er personlig trener, passer det fint at mitt aller første innlegg om denne forståelsen reltatert trening og en sunn livsstil. 

Mange jeg snakker med har lyst til å trene og spise sunt, og innimellom kommer viljestyrken frem, og man starter en ny og sunnere livsstil med masse viljestyrke og motivasjon. Men så har man ikke så god tid, man vet ikke helt hva man skal gjøre på trening eller hvilken type kosthold man skal følge. Det finnes jo så mange. Skal jeg telle kalorier, gå på lavkarbo, 5-2 eller kanskje jeg skal få tak i en matplan jeg kan følge, også blir man gjerne overveldet og gir opp etter en stund.

Hva er det som skjer her? Nå snakker jeg ikke om når ting dukker opp som gjør at man har det ekstra travelt en periode, eller mister jobben eller at noe annet vanskelig eller  uforutsett dukker opp..  dette kan jeg snakke om i et annet innlegg, eller i en livesending. 

Men gitt at situasjonen din er akkurat den samme når du er motivert og klar for en livsstilsendring, og  det plutselig neste dag føles vanskelig og overveldende? Jo det er hvordan du tenker i øyeblikket om treningen,  om kostholdet, og kanskje også om mangel på tid. .Vi kan aldri føle omstendighetene våre. Vi føler alltid tankene våre i øyeblikket.

Alle mennesker tenker jo hele tiden, og ulike tanker popper opp i hodene våre, uten at vi helt vet hvorfor akkurat den tanken kommer. Men når vi ser denne forståelsen er blir det  lettere for oss å ikke ta tankene våre så seriøst.

Hender det innimellom at du tenker når du våkner at du ikke gidder å dra på jobb? Tar du de tankene seriøst?

Eller hender det at du tenker søndag morgen at du ikke gidder å stå opp med barna? Tar du de tankene seriøst?

Forskjellen på jobb, barn og trening og kosthold er ofte at vi føler at det har en større konsekvens for oss å ikke være tilstede på jobb eller sammen med barna våre. Men hvis du egentlig har veldig lyst til trene og spise sunt og du ofte har dårlig samvittighet for at du lar det være,  og tenker mye på det er jo det en konsekvens det også, og da kan det være lurt å være ærlig med seg selv å se litt på om du faktisk ønsker det nok til at du vil prioritere det.

Hvis du virkelig spør deg selv om hvorfor du vil dette! Hva er grunnen til at jeg ønsker å spise sunnere og være mer aktiv?

Hvis du kommer frem til at det ikke er så viktig for deg er det selvfølgelig helt greit, men hvis du vil trene mer og være sunnere, så kan det være smart å finne et opplegg som passer deg og hverdagen din over lengre tid sånn at det blir enklere å følge, og du får en god rutine istedenfor å måtte være avhening av viljestyrke og motivasjon. 

Jeg jobber på et treningssenter hvor det er massevis av spreke pensjonister, og jeg har noen kunder på over 70 år som tar stepups på kasse og virkelig er i knallform. Disse menneskene ser jeg på som mine forbilder, og jeg ønsker også å være i så god form, og være så glad og aktiv når jeg kommer i den alderen. Samtidig vet jeg hva  konsekvensen av å IKKE være sunn og aktiv nå er.

Dette gir meg  en veldig klar og tydelig grunn til hvorfor jeg ønsker en sunn livsstil., og jeg eier valget mitt. Jeg har ikke nødvendigvis et klart eller stort mål, men jeg vet at det som er viktig er at jeg gjør små steg hver dag for å ha en sunn livsstil nå og i fremtiden.
Jeg kan selvfølgelig ha et konkret mål også, men mål endrer seg ofte, og det jeg har muligheten til å gjøre noe med i dag, er de små daglige stegene mot målet mitt. Jeg kan ikke styre at jeg veier et bestemt tall på en bestemt dato for eksempel, men jeg kan fokusere på hva som er det neste steget jeg kan ta for å komme dit.

Jeg får også tanker om at “huff jeg orker ikke i dag, jeg tar det i morgen” og noen ganger velger jeg å droppe det hvis jeg kjenner at jeg trenger restitusjon, men som oftest vet jeg at det er en tanke som jeg ikke trenger å ta seriøst, og jeg gjennomfører økten min nesten på samme måte som jeg gjennomfører en jobb, fordi jeg vet grunnen til hvorfor det er viktig for meg å gjøre det, og da føles det alltid bedre når jeg er ferdig.

Det handler ikke om å endre tankegang ved hjelp av teknikker, eller om å manipulere seg selv til å tenke noe annet. Det handler bare om en forståelse om at vi tenker hele tiden,  at vi føler tankene våre i øyeblikket, og at vi ikke trenger gjøre noe med dem. Det holder å bare forstå at dette er sånn vi alle fungerer i alle situasjoner, og da vil vi oppnå større klarhet, ro, kreativitet og styrke.

Når man har et klart hode som ikke er fyllt med tanker om dårlig samvittighet, om hvordan, når, hva, hvilken, har ikke tid,  osv… så har du faktisk også mer energi til å trene og spise sunt.

Og istedenfor å lete etter den perfekte planen, så lytt til deg selv, for kroppen din vet hva den trenger, men det er vanskelig å høre det i blandt når hodet er fyllt med støy.

Vil du være med i Enklere enn viljestyrke,  mitt gratis nettsamfunn på facebook? Der kommer jeg til å ha webinarer og livesendinger, og jeg kommer til å dele mye bra med dere, så det er bare å melde seg på. 

Hvis du ønker det kan du også ta kontakt med meg for å få en gratis coachingsamtale